
אוהבים לשלב בין טעמים ולא מוכנים לוותר על נגיעה קטנה של אלכוהול מפנק? הנה כמה מתכונים לקוקטיילים שתוכלו להכין בבית
קוקטייל הוא כבר מזמן לא משקה אליטיסטי של יחידי סגולה עשירים. כל אחד יכול להשתמש במרכיבים שיש לו בבית על מנת לרקוח בין טעמים, להוסיף נגיעות קטנות ומפנקות של אלכוהול ולהפתיע חברים או בני זוג. לא יודעים מאיפה להתחיל? הנה 5 מתכונים מומלצים ברמות קושי שונות:
1. סנגריה
קוקטייל הסנגריה הגיע לעולם מספרד ופורטוגל ואפשר להגיש אותו בגרסה קרה לקיץ או כמשקה חם לחורף. עם זאת, יש לציין שהמשקה המקורי מוגש חם ולכן המתכון מתאים לגרסה הזו. המצרכים עבור הקוקטייל הם 180 מ"ל יין אדום יבש ואיכותי, 1 כפית סוכר, רבע כוס מיץ תפוזים ועוד 10 מ"ל ליקר תפוזים, מקל קינמון, כפית ציפורן וקוביות תפוח עץ לקישוט.
ממיסים את הסוכר במעט מים רותחים ונותנים לו להתקרר. לאחר מכן מניחים בסיר את הפירות החתוכים ועליהם שופכים את הסוכר המומס יחד עם הליקר, מיץ התפוזים, הקינמון והציפורן. מוסיפים את היין ומחממים את הכל על אש קטנה לפני שמעבירים לקנקן הגשה.
2. ג'סמין
זה קוקטייל עם טעם מריר, יבש וחמצמץ שמתאים למיטיבי לכת בתחום האלכוהול. המצרכים הם 30 מ"ל ג'ין טנקרי 10 או ג'ין הנדריקס, 30 מ"ל ליקר תפוזים קואנטרו קלאסי, 15 מ"ל קאמפרי ו-25 מ"ל מיץ לימון סחוט טבעי. פשוט מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומשקשקים. אחר כך מוזגים לכוס עם רגל ומקשטים לפי הטעם.
3. נגרוני
משקה נגרוני נוצר באיטליה כחיזוק לקוקטייל אחר והפך לאפריטיף קלאסי בפני עצמו. המצרכים הם 30 מ"ל ג'ין, 30 מ"ג קאמפרי ו-30 מ"ל אנטיקה פורמולה ורמוט שעושה את ההבדל. גם כאן מערבבים הכל עם קרח בשייקר ומוזגים לכוס רגל מקוררת או לכוס נמוכה עם קרח.
4. מוחיטו
אף רשימת קוקטיילים מומלצים לא שלמה בלי מוחיטו. המרכיבים למשקה הנופש האולטימטיבי הם מנת רום, חצי מנה מיץ לימון ממותק, עלי נענע חתוכים וספרייט. אם יש לכם מתקן סודה ביתי, עדיף שתחליפו את הספרייט בסודה על מנת לשמור על הטעמים המקוריים.
מנערים את הרום, הלימון והנענע בתוך שייקר עם קרח כתוש. לאחר מכן שופכים ישירות לתוך כוס הייבול ומכסים עם סודה. אם רוצים להשקיע, אפשר לקשט את הקוקטייל עם פלח לימון ועלי נענע טריים.
5. מרגריטה
הקוקטייל הנפוץ בארצות הברית מתאים גם לישראלים. הרכיבים הנדרשים עבורו הם מנת מיץ לימון ממותק, 2 מנות טקילה מועדפת וחצי מנה טריפל סאק. פשוט מנערים את כל המרכיבים בשייק עם קרח ומסננים לתוך כוס מרגריטה. אם רוצים להשיג אווירה רומנטית בדייט, אפשר לצפות את שפת הכוס במלח.