shadow

עומדים להזמין בלון גז לביתכם או לדירה בבניין משותף? אם כן, לפניכם סקירה של כמה דברים בסיסיים שכדאי לדעת לפני שמבצעים את ההזמנה. 

  • בלוני הגז מתחלקים בעיקרון לשניים: בלון גז 12 ק"ג שהוא הנפוץ ביותר, ובלון 48 ק"ג המיועד בדרך כלל לדירות בבניינים משותפים, כלומר הוא משרת מספר דירות בו זמנית. כל בלון בנוי משתום ביטחון, שסתום סגירה וצווארון מגן המונע פגיעה בברז, וגם ממש לצורך שינוע המיכל לנקודת ההצבה. על כל בלון גם צריך להופיע שם ספקית הגז, תאריך המילוי שלו ומשקלו בלי הגז, וכן תוקף התקינות.

קרדיט תמונה FREEPIK

  • בלון גז 48 קג מכיל פי 4 גז מאשר מיכל גז 12 ק"ג, ויש להבין כי זהו משקל הגז הנקי שאליו מצטרפים עוד כמה עשרות ק"ג של מיכל המתכת עצמו. מצד אחד, הבלונים הגדולים מכילים פי 4 גז, אבל מצד שני הם משרתים כאמור מספר דירות בו זמנית, כך שתדירות ההחלפה יכולה להיות דומה כתלות במספר הנפשות בכל דירה, הרגלי השימוש וכדומה.

 

  • למי שיש מנגל על גז בחצר או במרפסת כדאי גם להכיר את האפשרות של מיכלי גז במשקל 5 ו- 2.5 ק"ג גז. מדובר בבלונים יותר קומפקטיים וקלי משקל המאפשרים לנייד את המנגל ממקום למקום, ניתן לאפסן אותם מבלי שיתפסו הרבה מקום, וניתן גם לקחת אותם לנסיעות. 

 

  • את כל סוגי הבלונים אפשר להזמין כיום גם דרך האינטרנט באתרים של חברות גז. מדובר בפרוצדורה פשוטה המצריכה רק לרשום את מספר הצרכן, את הכתובת, הטלפון לתיאומים, הבלון המבוקש להזמנה וכדומה, ולאחר מכן החברה דואגת לאספקתו ולחיבורו בתוך ימים ספורים.

 

  • כיום ניתן להחליף בקלות את ספקית הגז במידה וגיליתם חברה המציעה מחירים נוחים יותר, או שאינכם מרוצים מהשירות של החברה הנוכחית. אפשר פשוט להתקשר אל חברת גז חדשה או להצטרף דרך אתר האינטרנט שלה, תוך השארת פרטים בסיסיים. לאחר מכן, החברה החדשה היא זו שדואגת לכל הפרוצדורות הבירוקרטיות והטכניות מול החברה הישנה, שחייבת לשתף איתה פעולה ואינה רשאית להערים בעיות על הניתוק. בדרך כלל תהליך כזה לוקח כשבועיים, כאשר החברה החדשה דואגת שביום הניתוק והחיבור מחדש לא תישארו בלי גז מעבר לזמן מינימאלי נדרש.

 

Related Posts

כתיבת תגובה