shadow

במציאות של היום, נראה כי אחוז לא קטן מהילדים סובל מבעיות רגשיות, התפתחותיות או התנהגותיות. בעיות אלו עשויות להוביל לפגיעה בתפקודו של הילד בתחומים שונים, כמו: בתחום החברתי, הלימודי או השכלי. בניגוד למה שרבים חושבים, בעיות של ילדים אינן נעלמות מעצמן, ולהיפך, הבעיות עלולות להחמיר ולהתגבר. טיפול פסיכולוגי רגשי לילדים הוכח ככלי אפקטיבי לטיפול בילדים. טיפול רגשי לילדים זהו כלי שיכול להוביל לשינוי בזמן קצר יחסית, ומטרתו היא לתת לילד כלי התמודדות והסתגלות במצבים שונים, תוך כדי פיתוח יכולותיו בצורה המרבית.

הורים רבים המתמודדים עם קשיים אצל ילדיהם תוהים מתי כדאי לפנות אל טיפול רגשי לילדים. השאלה המרכזית מולה הם עומדים היא האם הבעיה או הקושי הוא דבר חולף, או שמא הבעיה היא אמיתית ויש לתת לה טיפול. התשובה לשאלה זו היא שכשיש ספק אז אין ספק ומומלץ לבדוק. ילדים בדרך כלל מבטאים את הקשיים הרגשיים שלהם באמצעות התנהגות ולא בדרך מילולית, ולכן התנהגות מוקצנת או חריגה יכולה להופיע בצורות שונות. כל גיל מבטא רגשות בדרכי התנהגות מסוימות, ולכן ילדים שונים יביעו את תחושותיהם בהתנהגויות שונות, כמו: עצבנות יתר, חוסר מנוחה, הסתגרות בחדר, הפרעה בלימודים, פחד מהירדמות לבד ועוד. כשהתנהגות שונה נמשכת זמן רב, וניסיונות לשוחח עם הילד לא פותרים את הבעיה, מומלץ לפנות לטיפול וייעוץ רגשי לילדים.

במה מתבטאים הקשיים אצל ילדים?

  1. דיכאון: הדיכאון אצל ילדים מתאפיין בהסתגרות, בעצבנות, בחוסר חשק, בעצבות ובחשיבה שלילית כלפי העצמי.
  2. קשיי שינה: קשיי שינה מתבטאים בכך שהילד מפחד להירדם לבד, הוא מתעורר באמצע הלילה, מרטיב בלילה, רוצה לישון אצל ההורים וחווה סיוטים.
  3. פחדים: פחדים אצל ילדים בעיקר מתבטאים בפחד ממוות, מפחד להיות לבד, מהחושך או מחיות.
  4. התמודדות עם אובדן: המוות מפחיד ילדים והם מתקשים להבין את המשמעות של היעלמות אדם קרוב.
  5. העצמה: לכל ילד, גם החזק והבריא ביותר, יש תקופות קשות בהן יש לו צורך לקבל חיזוקים ועידודים עצמיים.

כל ילד הוא עולם בפני עצמו, ולכל משפחה יש צרכים שונים וקשיים שונים, ולכן חשוב שהטיפול הרגשי יתחיל מאבחון והערכה מעמיקה ומדויקת של הבעיה. כך ניתן להתאים את הטיפול בצורה הטובה ביותר לילד ולמשפחתו.

Related Posts