shadow

החיים מלאים מבחנים ובחנים, וחלק מאותם מבדקי ידע ויכולות הם כרטיס הכניסה הבלתי מעורער לדברים שונים בחיים. האוניברסיטה, המקום שכולנו מכוונים אליו לצורך רכישת השכלה גבוהה ותארים, דורש מאיתנו מספר תעודות. הראשונה, תעודה הבגרות, מעידה על לימודינו הבסיסיים, ועל היכולת שלנו לעבור דרך לימודים ארוכי שנים תוך שאנו עומדים במטלות המוצגות לנו משנה לשנה. השנייה, ציון הפסיכומטרי שלנו, ציון משוכלל המציג לא מעט אודות יכולותינו, ציון שיכריע את הסף במקרים רבים לגבי המשך המסלול האקדמי שלנו. כדי לעבור בהצלחה את המבחן הגדול והארוך יש צורך בעבודת הכנה חכמה ומרוכזת, הכוללת למידה נבונה של טריקים ותרגילים שיתמכו בכם במבחן עצמו.

טיפים לפסיכומטרי

1. תרגול אינסופי – נתחיל מהסוף, שכן זה הדבר החשוב ביותר – בסופו של דבר, אם יש לנו את הידע והכלים הבסיסיים להתמודד עם שאלות מורכבות של פסיכומטרי, העניין החשוב ביותר במבחן זה הינו המיומנות שלנו, היכולת שלנו לבצע את התהליכים שלמדנו ושקדנו עליהם כל תקופת הלימודים. מיומנות גבוהה היא פועל יוצא של תרגול אינסופי של מבחני דמה ודוגמאות לתרגילים, עד למצב בו הטכניקה שלמדנו יוצאת מאיתנו כאינסטינקט בסיסי. 2. גוף חזק למבחן ארוך – פעילות גופנית לאורך תקופת הלמידה תעזור לכם להתרכז, ותוביל אתכם למבחן מתוך מקום חזק ויציב גופנית. החשיבות לגוף חזק ובריא במהלך מבחן היא גבוהה מאוד, שכן אחזקה של רמות הריכוז במבחן אינטנסיבי בן לא פחות משלוש שעות היא פעולה מאתגרת לא פחות מהלמידה עצמה. 3. אכילה נכונה – ביום המבחן ולפני כן, אכלו נכון, ודאגו כי לגוף יש מספיק פחמימות מורכבות לקחת מהן את האנרגיה שהוא זקוק להן בשביל תפקוד מיטבי של המוח. אל תלעיטו את עצמכם בקפה ושאר חומרים מאיצים ומעוררים בחוזקה, שכן הם יוצרים אי-שקט ופוגמים בריכוז לאורך זמן, ומבחן פסיכומטרי הוא משהו שלוקח זמן.

בזמן הלימודים

מעבר לידע ולכלים הטכניים, יש לכל אחד ואחת מאיתנו נקודות חלשות ונקודות חזקות. אל תשקיעו את כל המרץ בחיזוק הנקודות החלשות, אלא להפך – רוממו עוד ועוד את הנקודות החזקות שלכם בכדי להבטיח מצוינות בחלק זה של הפסיכומטרי. עם חלקים בהם אתם חשים ביטחון מלא תוכלו לגשת מתוך מקום בטוח ושקט ללמוד לחלקים בהם אתם מתקשים, תוך ידיעה כי עכשיו יש לכם בכיס כבר את מלוא הנקודות מהחלקים הקודמים, וכל מה שתלמדו הלאה זה בונוס.

Related Posts

כתיבת תגובה