ישנה אמונה מסוימת כי דווקא האוכל שעבר הכשרה יהיה בריא יותר לגוף שלנו. החיה שנשחטה בצורה כשרה, הירקות שאין בהם ולו זכר קל שבקלים לתולעת או לחרק זה או אחר, כל אלו נחשבים נקיים וטובים יותר לגוף שלנו.
ובכל זאת, כאשר אנו עוצרים רגע להתבונן בדרך בה מייצרים כיום אוכל כשר עולות שאלות שונות לגבי נכונות האמירה, שאלות שמן הראוי לתת עליהן את הדעת.
המשחטות התעשייתיות הכשרות אומנם עומדות, כך נראה, בכל התקנים והתקנות, המצוות וההוראות של הרבנים האחראים לכשרות, אך האם מדובר במזון בריאותי זו שאלה אחרת לגמרי.
אוכל כשר – על ירק וירקות
הרבה מאוד מהעניינים הסובבים את עולם הבריאות קשורים לחומרים אותם אנו מכניסים לגוף. הסוכר יוצר סכרת ובעיות השמנה, המלח מעלה את לחץ הדם, הכולסטרול גורם לטרשת העורקים, ושאר מזיקים יוצרים מופעים שונים ומשונים בגוף האדם.
כאשר מנת האוכל שלפנינו כשרה ומכילה ירוקים עולה השאלה כיצד אין בירוקים אלו חרקים כלל, והתשובה לכך ידועה לכל. גידול של ירוקים כמו חסה, פטרוזיליה , שמיר וכוסברה נעשה תחת תנאי פיקוח קפדניים המעודדים שימוש בריסוס כימי בכמויות גדולות מהרגיל.
בעוד שחקלאי המוכר סחורתו לשוק הרגיל מוכן לקבל שיהיו אי אלו חרקים על הצמח, שהרי כל אלו ניתנים לשטיפה, חקלאי המייצר לשוק הדתי לא יכול להרשות לעצמו ולו חרק אחד. מסיבה זו ישנם לא מעט שדות לגידול ירקות למגזר הדתי המקבלים תוקף של אוכל כשר במיוחד, בהשגחה מוקפדת, אך דווקא ירקות אלו מלאים בכמות הגדולה ביותר של מדבירים ביולוגיים וכימיים המהווים סכנה אמיתית ומיידית לבריאות של כולנו.
מה עושים?
כשאתם קונים ירקות מכל סוג, עם תווית של אוכל שהוכשר או ללא, ואפילו ברכישת ירקות אורגניים, מוטב לרחוץ היטב, ואף לשפשף ולקרצף את הירק. מעבר לכך, ישנה אסכולה הדוגלת בהשריית הירק על קליפתו בחומץ, ושטיפתו לאחר מכן, לצורך הסרה דקדקנית של חומרי הריסוס.
כמובן שאת אותה השקעת האנרגיה ניתן היה לבצע גם ללא הריסוס, ואז היו נשטפים אי אלו חרקים, ובכך היו הירקות ללא חרקים וללא ריסוס, אך כיום אין זה כך.
הגל האורגני ממשיך להתקדם, כאשר יותר ויותר אנשים פונים לעבר השווקים האורגניים בחיפוש אחר אוכל שנחשב ככשר למאכל דווקא בגלל גידולו האורגני, והסיכוי המרגש לבעל חיים זה או אחר לשרוד על הפרי, כסימן להיותו של הפרי לא רעיל, אך בטוח שלא אוכל כשר.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.