מחשוב ענן הוא מהטרנדים הבולטים כיום בעולם הטכנולוגיה. תוך זמן קצר הוא הצליח לחולל מהפכה בחיי כולנו. הוא שינה את הדרך שבה אנחנו עובדים ברשת, מאחסנים מידע ומשתמשים במכשירים המחוברים לאינטרנט. מה שברור כיום הוא שזה טרנד שלא רק שלא ייעלם בקרוב, אלא שרק יילך ויתעצם עם השנים.
חלק מכוחו של מחשוב ענן הוא אחסון האתרים ויישומים בענן. מה שמוביל כיום את המשתמשים אל אחסון בענן הוא המחיר, קלות הניהול והגמישות. חברות שרוצות לחסוך בשימוש בחומרה, חשמל, ניהול, רשיונות ועוד – פונות אל הענן כדי לקבל את הכוח המחשובי שלו מבלי להתעסק בניהול השוטף שלו.
מה זה מחשוב ואחסון ענן?
עבור משתמש הקצה, מחשוב ענן הוא שירות הנגיש בעזרת חיבור אינטרנט בלבד. גוגל דוקס? שירות בענן. דרופבוקס? אחסון בענן. אפילו המוצרים של אדובי, אותן תוכנות אדירות מימדים, כמו פוטושופ, מתחילות לעבור לאט-לאט לענן.
למעשה, מחשוב ענן הוא שימוש ברשת של שרתים כשהגישה אליהם נעשית באמצעות חיבור אינטרנט.
ואם אפשר לחבר כמה שרתים יחד, למה לא לרתום את הכוח המחשובי האדיר הזה לטובת אחסון האתרים? וזה בדיוק מה שמתאפשר באחסון בענן.
אחסון אתרים בענן משתמש במשאבים של כמה שרתים המחוברים ביחד. אם באפשרות הקלאסיות המשתמש היה צורך את המשאבים של שרת בודד או חלק ממנו, כמו באחסון משותף או אחסון וירטואלי, הרי שבאחסון בענן הגבולות הרבה יותר גמישים. המשתמש באחסון יכול לנצל כוח מחשובי גדול הרבה יותר בזכות החיבור של השרתים ביחד, ולהשתמש בו לטובתו בהתאם לצורך.
איך הכל התחיל?
את הצעדים המשמעותיים ביותר לעבר מחשוב הענן עשתה חברת סיילספורס ב-1999. החברה הציעה את שירותי מערכות ה-CRM שלה באמצעות יישומים מקוונים, להבדיל ממה שהיה נהוג עד אז – תוכנות המותקנות אצל הלקוח. מאז לקחה את המושכות אמאזון, שהפכה לסימן ההיכר בעולם למחשוב ענן. החברה הקימה רשת עצומה של שרתים עליה יכולים המשתמשים להריץ את היישומים שלהם. ב-2009 היתה זו גוגל שהניחה אבן פינה נוספת בהתפתחות של הענן עם השקת גוגל Apps – יישומי רשת מבוססי ענן.
מאז ועד היום מחשוב הענן התפתח ללא היכר. חברות קטנות וגדולות בוחרות באחסון הענן כדי לפתח ולהקים אתרים ויישומים. הענן הפך להיות חלק אינטגרלי מהחיים שלנו. השירותים שלו נמצאים כל הזמן זמינים לנו דרך הסמארטפון, במחשב ובטאבלט. הוא הפך את העבודה והשיתוף בין משתמשים לקל מתמיד, מבלי להתעכב על התקנות, העברת קבצים ותקלות.
מה אפשר לעשות בענן?
האפשרויות לשימוש בענן הן אינסופיות. אחת הנפוצות בהן היא תוכנה בענן, או בשמה המוכר יותר – SaaS, ראשי תיבות של Software as a Service. בצורה הזאת המשתמשים מקבלים גישה לשירות הנמצא על גבי שרתים מרוחקים מבלי שהם יאלצו להתקין את התוכנה על המחשב שלהם. כל מה שצריך הוא חיבור לאינטרנט והרשמה לשירות. דוגמא מוכרת לתוכנה בענן היא שירותי ה-Google Docs, שלמעשה מציעה את שירותי האופיס המוכרים בחינם בענן. לא צריך להתקין שום דבר, רק להתחבר עם חשבון הגוגל והתוכנה נגישה בדפדפן.
אפשרות נוספת היא כאמור אחסון בענן. מה מושך את בעלי האתרים לעבור דווקא לענן? הנה כמה יתרונות:
גמישות
הגמישות בשימוש במשאבים כאשר אתם מחוברים לרשת של שרתים היא הרבה יותר גדולה מאשר ההגבלה לשרת יחיד. לדוגמא, אם מתגלה הצורך, המשתמש יכול להגדיל או לצמצם את היקף השימוש שלו, מעבר לכוח ולמשאבים של שרת בודד ואף יותר מכך. חברות סטארט-אפ שגדלות בקצב מהיר יכולות לקבל עם מחשוב הענן מענה מתמיד לצמיחה שלהן ולצרכים ההולכים וגדלים של המשתמשים שלהן.
תשלום לפי צורך
בזכות הגמישות הרבה, השימוש באחסון משתנה בהתאם לצורך. כך לדוגמא, אם האתר זוכה לתקופת הצלחה, מנהליו יכולים בקלות להגדיל את חבילת האחסון בענן ולתת מענה לצורך הנקודתי. התשלום עבור השירות נעשה בהתאם.
גיבוי והתאוששות
האחריות על גיבויים והתאוששות מנפילות של שרתים מוטלת לרוב על ספק השירות בענן. כאב הראש בנוגע לאלה עוברת אל ספק השירות ולא אל החברה המשתמשת באחסון.
התחלת עבודה מעכשיו לעכשיו
חברות מחשוב הענן מציעות היום שירות מהיר ויעיל שמאפשר להקים סביבת עבודה בענן תוך רגעים. במקום להתעסק בחומרה, התקנות ובדיקות, אפשר להתחיל לעבוד על הענן תוך דקות ספורות בדיוק עם הקונפיגורציות המתאימות למשתמש.
לא בכדי מחשוב הענן יצר מהפכה. הוא הפך את האחסון ואת השימוש בשרתים לקל ומהיר, נגיש וזול יותר ללקוחות. נכון, לא הכל ורוד ועדיין יש קשיים בתחום כמו למשל הצורך בהגברת האבטחה מחשש לפריצה וגניבת מידע או הפסקת שירות, אך זו ודאי אינה בעיה בלעדית לתחום הענן.
כיום, מי שמחפשים אחרי פתרונות גמישים שחוסכים בעלויות לאורך זמן, אחסון הענן הוא אופציה מעניינת שהפופולריות שלה נמצאת בנסיקה. בארץ מציעות את שירות האחסון בענן כמה חברות, ביניהן SweetHome. חברת אחסון מקצועית תדע להתאים את פתרון האחסון בענן לצרכים של החברה ואף לתפור לה פתרון ייחודי.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.