בדיחה מפורסמת טוענת שאת כל החגים היהודיים ניתן לתאר באופן הבא – "ניסו להרוג אותנו, ניצחנו, יאללה בואו נאכל". ואכן, אין ספק שאחת הסיבות המרכזיות שאנו מצפים לבוא החגים היא מגוון המאכלים הטעימים שניתן ליהנות מהם במהלך ארוחת החג.
אז מה אוכלים בחג?
לכל חג ישנם מאפיינים שונים אשר משפיעים על המאכלים שנהוג לאכול בו, כשלרוב הם בעלי קשר לסיפור החג. כך למשל נהוג לאכול בחנוכה מאכלים עתירי שמן כזכר לנס פח השמן וראש דג בראש, השנה על מנת שהיה לראש ולא לזנב. כמו כן, מתכונים לשבועות יתבססו לרוב על מוצרי חלב מתכונים לפסח יהיו כמובן נטולי חמץ על מנת לשמור על כשרות החג ומתכונים לחג הפורים מתאפיינים מטעם המתוק שלהם. לצד חגים אלו, ישנם גם מועדים נוספים אשר נוהגים לאכול בהם מאכלים מיוחדים – למשל פירות יבשים בט"ו בשבט ואוזני המן בפורים.
מתכון לעוגת חג מדהימה
רוצים להמם את כל האורחים שלכם עם עוגה שתגנוב את ההצגה? מעוניינים לפנק את המשפחה המארחת עם עוגה בלתי נשכחת? אחרי שתטעמו את המתכון הזה לא תרצו לברוח יותר מארוחת החג. כך תכינו עוגת שוקולד שתשאיר את כל המוזמנים שלכם סביב השולחן.
מרכיבי המתכון:
180 גרם של חמאה איכותית (מומלץ להשתמש בחמאה שעטופה בנייר כסף).
150 גרם של שוקלד מריר.
50 גרם של שוקולד חלבי חום.
חצי כוס קקאו איכותי אבקתי.
כוס אחת של דבש (מומלץ שהכוס תהיה חמה כדי שהדבש יצא מהכוס בקלות).
3 ביצים בגודל L.
חצי כוס של סוכר חום או 3/4 כוס סוכר לבן.
כוס קרם קוקוס.
2 כוסות של קמח תופח.
כפית אחת של תמצית וניל (מי שאוהב מתוק יכול להוסיף עוד כפית).
אופן הכנת המתכון:
- ממימים את השוקולד והחאמה ומנחים בצד כ- 40 דקות על מנת שהמרכיבים יצטננו.
- לוקחים מיקסר ומערבלים את הדבש במהירות גבוהה על מנת להגיע לתכולה אחידה.
- תוך כדי העירבול מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל.
- לאחר הוספת הביצים ממשיכים לערבל ומוסיפים את הסוכר, קרם הקוקוס ותמצית הוניל.
- מוסיפים את השוקולד לקערה.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומוסיפים לאט לאט בתנועוה של קיפול לתוך הקערה.
- מעבירים את כל התכולה לתוך תבנית ומכניסים לתור בחום בנוני למשך כ- 50 דקות.
- העוגה צריכה לתפוס צבע צהבהב וכך יודעים שהיא מוכנה.
- לאחר שהעוגה מוכנה ובעוד שהיא חמה, מומלץ להוסיף מעל מעט דבש.
- נותנים לעוגה להצטנן 10 דקות וניתן להגיש.
בתיאבון