לפני עשרים ושלושים שנה כל הנושא של דיני אינטרנט לא היה מורכב ומסועף כפי שהוא היום. יחד עם זאת, אנחנו רואים שהאינטרנט הולך ונהיה חלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו, וזה נכון לגבי כל הרבדים בחיינו. לכן בדיני אינטרנט אנחנו רואים שיש מגוון אדיר של נושאים, כי למרות השימוש החיובי שכולנו עושים בו ולמרות שאנחנו תלויים באינטרנט, עלולות להתבצע בשטח הזה גם לא מעט עבירות. פגעו בכם? גנבו את הזכויות שלכם באחת מאותן פלטפורמות וירטואליות ואתם תוהים מה לעשות? אתם לא לבד. יש היום עורכי דין שהמומחים שלהם היא דינים הקשורים לאינטרנט, אז למה שלא תפנו אל אחד מהם עוד היום?
עו"ד לענייני דיני אינטרנט
ראשית, כדאי לדעת שכאשר מדברים על דינים הקשורים לאינטרנט מדברים על תחום שנוגע לאינספור נושאים, כמו למשל:
- זכויות יוצרים
- חופש הביטוי
- הגנת הפרטיות
- לשון הרע
- חוזים ועוד
שנית, ממש כפי שלא הייתם בוחרים לכם ככה סתם עו"ד לענייני חוזים או מקרקעין, כך גם לא כדאי לבחור בצורה שרירותית עו"ד לענייני דיני אינטרנט. איש המקצוע שלכם צריך להיות מקצוען אמתי ורצוי מאוד לברר האם הוא מגיע עם הניסיון הנדרש. האם במרוצת השנים הוא בנה לעצמו מוניטין של איש מקצוע שאפשר לסמוך עליו? והאם הוא זמין עבור הלקוחות שלו תמיד? נסו לברר הכול לפני שאתם בוחרים עו"ד מהתחום הזה, כי זה ישפיע על השאלה איך תסתיים הסוגיה שמולה אתם ניצבים.
האם יש טעם להגיש תביעות בתחום הזה?
התשובה היא חד משמעית כן. אם, למשל, גנבו או פגעו בזכויות היוצרים שלכם אונליין, מה פתאום שתעברו על כך בשתיקה? זה הרי הסב לכם נזק כלכלי ולכן טבעי שיגיע לכם פיצוי. מה שכן, חלק ממה שישפיע על ההחלטה האם באמת כדאי להגיש תביעה או לא, זו כמובן חוות דעתו של עוה"ד שאליו אתם פונים. לכן זה בהחלט יהיה מדויק לומר שאיש המפתח בכל הפרשייה הוא עוה"ד לענייני דיני אינטרנט שאליו תחליטו לפנות ולכן שווה להשקיע בבחירת אדם מקצועי.