סופח לחות הנקרא גם בשמות נוספים כמו: קולט לחות, מסיר לחות, מייבש לחות, מווסת לחות, מפחית לחות ועוד, הינו מכשיר חשמלי המסוגל להפחית ולשמור על הלחות בחלל החדר באופן מבוקר בפרט אם האוורור בחלל הוא נמוך כמו במרתף ללא אוורור כראוי, בחדר כביסה או במשרד. ידוע כי רמת לחות גבוהה בחדר עשויה לגרום לבעיות רבות ושונות כגון: קרדית האבק, טחב, עובש, עיניים דומעות, גודש באף, גירוי עור ועוד, מה שיכול להוביל לבעיות בריאות שונות כדוגמת האלרגיה. כאמור, הסופחי לחות מסירי את הלחות מהאוויר בחלל הפנים.
סופחי לחות מגיעים במגוון נרחב של דגמים- המבדיל ביניהם זו כמות המים המקסימאלית שהם מסוגלים להוציא מהאוויר ביום אחד. רוב היבשנים מצליחים לאפשר ניקוז אוטומטי של המים דרך צינור ללא הצורך שלנו בריקון ידני של המיכל הפנימי. כמו כן, השימוש הנפוץ ביותר בסופחי לחות נעשה בחדרים תת קרקעיים כמו מקלט או מרתף לטיפול ברטיבות בקירות. ואולם, בנוסף לשימוש בסופח לחות בו האקלים לח ביותר כמו במישור החוף, השימוש בסופח לחות פופולארי בגידולי צמחים ליצירת סביבת עבודה נוחה יותר בעבור הצמח ובכך הצמח יגדיל את תפוקתו ויספק באופן מקסימלי את יבולו. נוסיף, כי היום ידוע שייבוש באמצעות סופחי לחות הם הפתרון היחידי המתאים ביותר לשמירה על מידת הלחות הנדרשים בתחום החקלאות וכן לאלו המגדלים באופן עצמאי גידולים הידרופוניים שונים. משום שיבשני אוויר סופחי לחות יודעים לשמור על התנהלות כל תהליך הייבוש כפי שנגדיר את תוכנית השליטה מראש, ובכך נוכל לשמור על איכות הזרעים של הצמח וכן על תוצרת מקסימלית של היבול. כמו כן, לשמירה על שיעורי לחות הנדרשים בחדרי קירור לגידולים שונים, אצל חקלאים ומגדלים רבים ברחבי הארץ משתמשים בסופחי לחות שכולם מעידים על שביעות רצון ותפוקה מיטבית.
נורות לד – לסיכום, לרמת הלחות יש השפעה ישירה על יבול הצמח וכן על בריאותו. ישנם כמה סוגים של שלבי גידול, בחלקם יש צורך בעודף לחות ויש כאלה המשתמשים במחוללי לחות וישנם צמחים שעודף לחות מזיק להם ולכן יש צורך להשתמש בסופח לחות שאחראי על קליטת הלחות שבאוויר וכן על הוצאת אוויר יבש יותר.
המאמר בחסות חדשות bignews
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.