shadow

הקיץ הישראלי, עם הלחות הגבוהה ועומס החום, יכול להיות כבד במיוחד, ושלא כמו מדינות חמות אחרות אשר אימצו את ה"סייסטה" כמנהג של חובה המאפשר לעם לנוח בשעות החמות של היום, הרי שכאן בישראל עובדים בקצב מזורז, בכל שעות היום, הלילה, והשמש.

אוכל קליל ומזין וארוחות מהירות ובריאות הם עניין של צורך אמיתי, ולכן אין זה מפתיע כי ישראל הפכה למדינת הכריכים, מקום בו ניתן למצוא סנדביצ'יות בכל פינה ומגוון אדיר של אפשרויות לכריך.

לפניכם מספר המלצות לכריכי קיץ מפנקים שיתנו לכם הזנה נאותה, בריאות, קלילות בעיכול, וכוח להמשיך לעבוד למרות עומס החום.

כריכים לקיץ – בתאבון

כריך טחינה ירוקה, עם נבטים וירקות העונה. הטחינה היא משהו שאוכלים כאן כל השנה, לצד החומוס הכבד יותר. בקיץ עדיף לאכול מעט טחינה מאשר חומוס (שגם נוטה להתקלקל מהר בחום), וכריכים עם טחינה וירקות הם מעולים. הפחמימה של הכריך והשמנים של הטחינה מקבלים השלמה דרך הנבטים שקלים לעיכול ועוזרים לגוף לעקל מהר ולהניע את המזון במערכת העיכול עם הסיבים שלהם, לצד העגבנייה והמלפפון, ירקות העונה הארץ-ישראלים הפופולאריים ביותר.

כריך ממרח פלפלים ובטטה. כריך מעולה הכולל ממרח מפלפלים קלויים (וקלופים לאחר הקלייה בתנור), שנטחנו עם כפית טחינה, מעט שמן זית, אגוזי מלך, מעט לימון, מלח פלפל שחור, לפי הטעם. הפלפל גם הוא בעונה בקיץ, והוא טעים ומפנק בממרח. הוסיפו בטטה קלויה בתנור עם מעט שמן זית, והרי לחם כריך משובח.

כריך העונה – הטעים ביותר

למשקיעים, הכינו טחינה ירוקה מטחינה אתיופית שנטחנה באבני רחיים והוסיפו לה לימון, כמון וכוסברה. גרסו זרעה כוסברה וערבבו עם מלח, פלפל וכורכום בקערה עם קמח חומוס והוסיפו אט-אט מים לתערובת עד שהיא תהפוך למשחה-נוזלית.

את הבלילה טגנו כחביתה לכל דבר ועניין, והתוצאה תהיה אכן מעין חביתת חומוס ריחנית וארומאטית. הוסיפו אותה לכריכים שלכם עם ממרח הטחינה המיוחדת, לאחר שקליתם חציל, אף הוא בעונה, במעט שמן זית.

התוצאה? אחד מהכריכים הטובים ביותר, כריך מושקע, מרשים, נאה וטעים.

Related Posts