
מיכלי מים שמחובר אליהם ברז הם מוצר מבוקש גם במגזר העסקי וגם במגזר הפרטי. במרבית המקרים המיכל עשוי מפוליפרופילן, סוג של פולימר שמעניק לו חוסן רב ועמידות בפני פגעי מזג אוויר וכן ביחס לפגיעות פיזיות.
מהו הגודל של מיכל מים?
מיכל מים ביתי יהיה לרוב בעל נפח של 50 ליטר עד 200 ליטר. כשמדובר על מיכלי מים למגזר העסקי ולשימושים תעשייתיים הנפח עשוי להגיע גם ל-1,000 ליטר. מרכיבים נוספים במיכלים אלה הם פקקים נושמים וברז. ברז היציאה הוא בקוטר של חצי צול, שלושת רבעי צול, צול או צול וחצי.
השימושים העיקריים במיכלי המים
מיכל מים עשוי לשמש כמאגר מי שתייה לשעת חירום. במקרה זה נאחסן את המיכל בממ"ד ביתי או במקלט של בניין, וכמובן שגם במרחבים המוגנים בעסק כדאי לשמור מיכל ובו כמות גדולה של מים על כל צרה שלא תבוא. כאמור המיכלים עמידים בפני פגעי מזג אוויר וחבלות, ובנוסף אין סכנה של חדירת מזהמים או לכלוכים שונים.
שימוש רווח נוסף של מיכלי מים הוא לצורך אגירתם של מי גשמים. אמנם בשנים האחרונות כמויות הגשם במדינה נמצאות במגמת ירידה, אולם גם כך כמובן שמדי שנה יורדים כמה מאות מילימטרים של גשם בכל רחבי הארץ – ואין שום סיבה לא לנצל אותם. התקנת מיכל איסוף על הגג מאפשרת לכם לתרום לניצול מיטבי של המים בארץ ולעזור למשק המים של ישראל (שתמיד זקוק לעזרה), ובנוסף עשויה לחסוך לכם לא מעט כסף בטווח הארוך. את המים שנאגרים במיכל תוכלו אפילו לשתות אם התקנתם בנוסף מערכת טיהור מים.
שימוש שלישי אפשרי במיכלים הוא לטובת טיולים ממושכים. למטרה זו מתאימים באופן טבעי המיכלים הקטנים יחסית שניתן לנייד אותם בקלות, כשלמשל מיכל מים של 50 ליטר יכול להספיק לטיול שטח או לקמפינג של מספר ימים.
עוד כדאי לדעת שלעתים מנוצלים מיכלי המים לאחסון חומרים אחרים – למשל לאחסונם של חומרים כימיים (במפעלי תעשייה), לאחסון רכיבים שמאפשרים התססה של יין ועוד. במקרים אלה בא לידי ביטוי אחד היתרונות הבולטים של המיכלים והוא קלות הניקוי שלהם.