הכל התחיל לפני כמה שנים, ביפן הרחוקה, באחד הרחובות הצדדים של הרובע הסואן ביותר בטוקיו. שם, גילה השף שאול בן אדרת את האוכל האסיאתי על כל מעלותיו, ושם החליט ללכת בעקבות החזון שלו ולפתוח את מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי המיוחדת. המסעדה, אשר הקים אדרת, ממוקמת במרכזה של העיר תל אביב, ומאפיינת את הרצון של אדרת לקיים מקום שקט, ביתי ונינוח, בלב ליבה של עיר סואנת, ממש כפי שהרגיש כשהיה ביפן. המסעדה ממוקמת ממול למסעדת "התרנגול הכחול", שהיא גם כן שייכת לאדרת, אך הקונספט שלה שונה לגמרי. מסעדת מר וגברת לי היא מסעדת קונספט אסיאתית, אשר מתמחה באוכל אסיאתי על כל סוגיו. המסעדה הזו הולכת להיות האהבה הבאה שלכם ברגע בו תדרכו בדלת הכניסה, אז כדאי שתגיעו מוכנים להתאהב.
תל אביב, רחוב ניסים אלוני, מתחם G, תבואו רעבים
על המטבח האסיאתי של המסעדה מפקח השף אלכס ניקולסקי. אלכס עלה לארץ בגיל 12, וכבר אז החל לעבוד במסעדה רוסית לצד אביו. בהמשך עבר ניקלוסקי להיות שף ראשי בקפה קפה, אך אהבתו למטבח גרמה לו לראות ולהתעניין בסרטונים בזמנו הפנוי, אשר ילמדו אותו להתמקצע בהכנת סושי מקצועי. אדרת איתר את הכישרון המיוחד של אלכס, ולקח אותו תחת חסותו. יחד, הם בנו תפריט אסיאתי מיוחד, המכיל מאכלי רחוב שונים מתאילנד, וייטנם וסין, עם נגיעות קטנות של מטבח תל אביבי טיפוסי, כאשר מנות הדגל שלו הם הרולים המשתנים של הסושי והסשימי. הסועדים במסעדת מר וגברת לי יכולים ליהנות ממגוון רחב של מנות ראשונות כמו: ספרינג רול, אגרול, סלט פפאיה מרענן, מרקים, סלט כרובית ועוד. התפריט מכיל מנות עיקריות מוקפצות או מאודות, וגם בשרים שונים. כמובן, שאין אפשרות להתעלם ממגוון הקינוחים האסיאתיים המגרים, שיתנו סיום מתוק לערב מתוק. המסעדה מגישה ארוחות עסקיות לאורך כל ימות השבוע, כאשר בסוף השבוע משתנה התפריט ואיתו העסקיות, אשר הופכות חגיגיות הרבה יותר.
מר וגברת לי, כשאוכל פוגש יצירתיות
הייחודיות במסעדת מיסטר אנד מיסיס לי של השף אדרת אינה מסתיימת רק במנות המוגשות לשולחן. הייחודיות של המקום היא גם בצורת העיצוב הקפדנית עליה התעקש אדרת, אשר יצרה חיקוי מוצלח ביותר של מסעדה סטנדרטית בקצה השני של הכדור. החלק הפנימי והמרפסת מעוצבים בסגנון המזרח הרחוק, ומאפשרים לאורחים ליהנות מאווירה של ישיבה בגזיבויים או בנישות אישיות, בסגנון אסיה הרחוקה. במקום פזורים פסלי בודהה בגדלים וסוגים שונים, כאילו מזכירים לאורחים היכן הם נמצאים, ואת התקרה מכסה שכבת נחושת אומנותית בצבעים של ירוק ורוד וזהב, אשר מאפיינים את המזרח. האוכל מוגש בכלים אותנטיים ובקערות סיניות מעוטרות, והבר המשרת את המסעדה מקיף את המרפסת. המסעדה היא אולי לא כזו קטנה, אך בהחלט מעניקה תחושה ביתית ונעימה.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.