קניתם חזה עוף ואתם רוצים להכין ממנו משהו שאינו שניצל? מבקשים מתכון פשוט, קל וטעים עבור חזה עוף? קודם כל, באתר של חברת עוף טוב תיהנו ממגוון מתכונים מיוחדים להכנת חזה עוף ומוצרי עוף נוספים. כמו כן לפניכם מתכון מיוחד בניחוחות של תאילנד, פשוט וקל להכנה, של חזה עוף בקארי ירוק עם קרם קוקוס.
מה זה בכלל קארי?
קארי המשמש במתכון זה ובעוד הרבה מתכונים מהמזרח הרחוק, מכיל למעשה מגוון תבלינים, כאשר לכל עם יש דרך משלו להכנתו. הקארי הירוק הינו ממרח חריף שופע בארומה, אשר את צבעו הירוק העמוק הוא מקבל מתערובת של פלפלים ירוקים חריפים ומסוגים שונים של עלים ירוקים, אותם כותשים יחד עם עוד צמחי תבלין כמו ג'ינג'ר, כמון, זרעי כוסברה, ועוד.
אז מה צריך?
בכדי להכין מתכון זה של חזה עוף לארבעה סועדים תצטרכו ארבע כפות של שמן, ארבעה נתחים חתוכים לרצועות של חזה עוף טרי, שני בצלים בינוניים, 500 גרם של פרחי כרובית, שלושה גזרים, ארבעה גבעולים של בצל ירוק, ארבע שיני שום, שלוש מאות גרם של שעועית ירוקה קפואה, שתי כפות של ממרח פסטו, שש כפות של רוטב קארי ירוק, ארבע מאות גרם של קרם קוקוס ופלפל שחור ומלח. אם תרצו תוכלו להחליף את הירקות לפי העדפות אישיות שלכם, כמו ברוקולי, אפונה, פלפל ירוק. כמו כן תוכלו להחליף את הבצל הירוק בעירית. בנוסף ניתן להוסיף למתכון תרד, כוסברה, בזיליקום, פלפל ירוק חורף, ג'ינג'ר או למון גראס.
אופן הכנת המתכון
הכנת המתכון של חזה עוף בקארי מתחילה בלחתוך את העוף לרצועות, ולחתוך לקוביות את השום, כרובית, בצל ירוק, גזר ובצל וכל ירק אחר. כעת יש לקחת מחבת ווק ולטגן את רצועות חזה העוף עם מעט שמן, להפוך מצד לצד עד שהעוף מתבשל ואז להוציא אותו. הניחו בצד.
עכשיו יש לחמם את הווק על אש בינונית עם שתי כפות שמן ולטגן קלות את הבצל והגזר, אליהם מוסיפים את השעועית הירוקה, כרובית וקוביות השום וממשיכים לטגן ולהקפיץ.
אחרי שהירקות טוגנו והוקפצו קלות מחזירים את רצועות חזה העוף, מוסיפים פלפל ומלח ומקפיצים עוד מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים לווק את רוטב הקארי הירוק, עת ממרח הפסטו ואת קרם הקוקוס ומערבבים הכל היטב, ומשאירים את הכל להתבשל למשך עשר דקות על אש נמוכה. בסוף מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים עם אורז לבן. ושיהיה בתאבון.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.