shadow

למה נועד סימון כבישים? מהי מטרתו? מה הוא מסמל? האם ניתן להסתדר בלעדיו? מהם היתרונות הקיימים לסימונים אלה? ובכן, סימוני כבישים הם קריטים לשמירה על נהיגה באופן בטוח בכבישים.

קיימים מקרים בהם סימון כבישים נעשה קריטי במיוחד

סימוני הכבישים חשובים במיוחד בזמן של מזג אוויר סוער המשפיע על תנאי הנסיעה והראייה. כאשר קיימת למשל סערת גשמים או שלגים, כאשר יש רוחות חזקות במיוחד או סופות חול, הנהגים מתקשים לפעמים לראות את הכביש. הסימונים שעל הכבישים יכולים לעזור במיוחד בזמנים אלה מפני שניתן להתרכז בהם ולדעת בבטחון מה האם הנהג נוסע בנתיב הנכון, היכן נמצא הנתיב הנגדי ועוד. כמובן שחשוב לסוע במהירות איטית באופן שיאפשר לנהגים לזהות את הסימנים בקלות יותר.

הסימנים יכולים למשל למנוע נסיעה של הנהג בנתיב הנגדי והתנגשות במכוניות אחרות או התנגשות במעקי הבטיחות. נהג שיסע על פי הסימונים יכול למשל להשאר צמוד לקו הסימון בצבע צהוב המבט את שולי הכביש ובכך להמנע מלסתות לנתיב הנגדי. באותה מידה יכולים החיצים המצויירים על הכביש לעזור אף הם בהתמצאות בתנאי דרך קשים.

אם כך, מהן מטרות הסימונים של הכבישים?

סימון כבישים מיועד לשמירה על זרימת התנועה תקנית, מיועד לשמירה על הבטיחות של הנוסעים ושל הנהגים וכמובן מיועד גם לשמירה על הולכי הרגל. הסימון של הכבישים אינו רנדומלי, אלא אחיד בכל רחבי הארץ, מבירתה ירושלים ועד לישוב הכי נידח בה. הדבר נכון בצפת, מצפה רמון, נצרת עילית, צרעה וכל יישוב אחר בארץ. כמו כן מרבית הסימנים אחידים גם במדינות אחרות בעולם. גם אם הם לא בדיוק אותו הדבר, אלא עם שינויים, בדרך כלל הם מספיק דומים ומאפשר לנהגים לנהוג לא רק במדינת הולדתם אלא בשאר המדינות בעולם.

חוקי התנועה

סימוני הכביש נקבעו לפי חוק, כחלק מחוקי הכבישים של מדינת ישראל. הסימנים האלה נראים כקווים שמסומנים ומצויירים על הכביש וכוללים קו הפרדה רציף בצבע לבן, קו הפרדה מקווקו, שגם הוא בצבע לבן, ומורה על האפשרות של עקיפה או של מעבר דרך הנתיבים וכן גם קו שוליים הצבוע בצבע צהוב ומראה על הפרדה בין הנתיבים של התנועה לבין שולי הדרך, בהם אסור לנהוג. כמו כן, מלבד לקווים של הנתיבים, סימוני כביש נוספים מצויירים גם הם על הכביש והם נראים כחיצים המורים על כיווני הנסיעה.