סלק הוא ירק אהוד או בלתי אהוד על חלקים גדולים מהאוכלוסייה. יש אנשים הרואים בו ירק מוזר למדי, אבל אין בורשט בלי סלק. בשנים האחרונות עם התגברות המודעות לגבי האוכל שאנו מכניסים לפה, הפך הסלק לאחד מהירקות המרכיבים את התפריט שלנו. מסתבר שהוא יכול להיות לא רק טעים, אלא גם מאוד בריא. הנה כמה סיבות טובות למה צריך לאכול סלק?
לא משנה איך תאכלו את הסלק, מדובר בירק מאוד בריא וגם יפה. הוא שייך למשפחת הסלקיים ויש שלושה סוגים: סלק עשבים, סלק בר והסלק המתורבת, ובכל מקרה כולם סגולים. יש לו היסטוריה, והוא מוזכר בתלמוד בשם סלקא. הוא מכיל הרבה סוכר, וממנו מייצרים את הסוכר הלבן שאנו צורכים.
הסלק הפך למאכל מפורסם בעולם בזכותו של נפוליון שקרא תיגר על החרם שהכריזו האנגלים על קנה הסוכר.ובנה מפעל להפקת סוכר מסלק בפולין במאה ה-19.
מה מכיל סלק ?
הסלק מכיל מינרלים רבים וביניהם: נחושת, אבץ, מגנזיום ,אשלגן וסידן , הוא מצויין למצבי אנמיה מאחר והברזל שהוא מכיל נספג היטב בגוף.צבעו הסגול של הסלק מגיע מכמות גדולה של בטאלאינים הנמצאים בו, אלו הם נוגדי חימצון חזקים הנדרשים לגוף לפעילות תקינה. בצרפת אף התגלה במחקר, כי מצבם של חולי סרטן השתפר ביותר לאחר תקופה של שתיית מיץ סלק באופן יומיומי וקבוע. סלק מכיל ויטמין ממשפחת ויטמיני הB- בשם כולין , אשר ממיס שומנים ואף מחזק את הכבד, בנוסף הפיגמנטים בשורש הסלק מגבירים את פעילות האנזימים ומסייעים לניקוי הפסולת, לכן הסלק הינו ירק מועדף בתכנית לניקוי רעלים מהגוף.
סלק ובריאות
לסובלים מלחץ דם גבוה מומלץ לצרוך מאה גרם מיץ סלק על בסיס יומיומי מאחר והוא מוריד באופן משמעותי את לחץ דם, כפי שהתגלה במחקר שפורסם בבריטניה ב 2012.
לנשים בהריון – מומלץ לצרוך את עלי הסלק מאחר והם מכילים כמות גדולה של חומצה פולית המונעת התפתחות מומים בעוברים.
הסלק בריא במיוחד לחיזוק תפקודה של מערכת העיכול מאחר ועליו מכילים כמויות לא מבוטלות של הויטמינים A ,B, C מצבים של בעיות בכיס המרה או אבנים בכליות לא מומלץ לאכול עלי סלק מאחר והם מכילים אוקסלט.