לא סתם אומרים כי מליארד סינים לא טועים. כבר אלפי שנים שהסינים עושים שימוש יעיל בצמחים. בישראל מכנים את שיטת הטיפול הזו צמחי מרפא. הרעיון מבוסס על לשלב את העוצמות החזקות של הטבע בגוף שלנו ולאפשר לו למקסם את היתרונות של אותם צמחים. הכל התחיל בכך שהסינים חקרו את הטבע וניסו להבין מדוע בעלי חיים אוכלים רכיבים מסוימים בצמחים מסוימים, כמו למשל בחלקם את השורש, בחלקם האחר את הגבעול ובחלקם האחר את הפקעות. ככל שהזמן עבר הסינים רכשו לחיקם עוד ועוד מידע וידע מה שמאפשר להפיק מאותם צמחים קפסולות, פורמולות שמנים שמטיבים עם הגוף שלנו.
מה עומד מאחורי תורת צמחי מרפא?
בעבר היו מרתיחים את הצמחים, מייבשים אותם וממצים את החומרים הפעילים שבהם. ככל שהזמן עבר, נכנסו עוד שיטות למצות את הרכיבים הקיימים בתוך סוגים שונים של צמחי מרפא, כמו למשל איסוף האבקה לאחר בישול מה שבעצם מאפשר להנות מריכוז גבוה מאוד. היום, כל אחד יכול לבחור את הדרך הטובה והמיטיבה עבורו ועבור גופו לצרוך צמחי מרפא בין אם זה בתמציות, קפסולות, חליטות וכדומה.
איך יודעים מה לצרוך?
לפני שצורכים צמחי מרפא מסוימים, נהוג להגיע למטפל המומחה בשיטת טיפול זו. לרוב, מי שמומחה בשיטה זו, גם יודע איך לשלב שיטות טיפול אחרות כמו למשל דיקור, טיפול מגע וכדומה. הטיפול מתחיל תמיד באבחון, כלומר תשאול לגבי מצבו הפיזי והנפשי של המטופל, ההרגלים הקשורים לחייו, הכל במטרה למצוא את האיזון המדויק ביותר עבורו. בעוד יש צמחים עם אפקט מקרר, אחרים מחזקים ומניעים את הגוף. לכל צמח יש את התכונות שלו ואת היתרונות אל מול החסרונות שלו והחוכמה נעוצה בהבנה של מה מתאים ואיך לצרוך את זה.
אילו סוגים של צמחים קיימים?
אינספור. אנשים הסובלים ממחלות חורף ומחולשה של המערכת החיסונית, יכולים לצרוך באופן קבוע קינמון ו/או ג‘ינסנג למשל. מי שרוצה להניע את המפרקים שלו ולהשקיע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, יכול לצרוך כורכומין.