השוקולד הוא אחד המזונות הנפלאים, המתוקים והטעימים ביותר בעולם. מקורו בעץ הקקאו הטרופי והוא עובר תהליך ארוך ומסקרן עד להפיכתו לטבלה שאנחנו כל כך אוהבים ומעריכים. השוקולד נחשב עבור רבים לתענוג החיים, ולא רק בגלל שאכילתו גוררת שחרור אנדרופינים המשרים תחושה חיובית וממכרת. קורס שוקולטייר נועד בדיוק לאותם אנשים שיודעים להעריך את השוקולד הרבה מעבר להיותו מנחם.
הנושאים הנלמדים במסגרת קורס שוקולטייר
קורס שוקולטייר כולל נושאים רבים ומגוונים שמטרתם לסייע לאדם להפוך לאיש מקצוע המתמחה בעולם השוקולד, שמיד תראו בעצמכם שהוא הרבה יותר גדול ממה שנדמה לכם;
- חומר תיאורטי והרצאות המשולבות עם התנסות מעשית
- טעימות מהנות והכנה של ממתקי שוקולד
- תולדות השוקולד וההיסטוריה שלו
- מרקמים שונים וכיצד ליצור אותם בצורה מדויקת
- תבניות ודרכי עבודה בהתאם לסוג השוקולד והתוצר הסופי
- ייצור גנאש וטראפלס
- תהליכי עיטור וקישוט
- טמפרינג
- פרלינים וזילוף
- סוגי שוקולדים
- כיצד נמדדת איכות שוקולד? מה נחשב לשוקולד איכותי וכיצד ניתן להבין זאת מטעימות ומבט בתוצר בכל שלבי העבודה?
- על תהליך הייצור של השוקולד
- טעמי השוקולד השונים כולל טעימות שוקולדים מרחבי העולם והשוואה ביניהם.
- ועוד
השוקולד הוא לכולם!
קורס שוקולטייר מיועד לחובבי המטבח ולמי שעוסק בתחום הקונדיטוריה והקולינריה ומבקש להרחיב את אופקיו. הקורס משלב היבטים תיאורטיים של עולם השוקולד לצד התנסות מעשית חווייתית הכוללת הסדנאות, ומרצים העומדים בחזית עולם השוקולד. לכל אחד מהם תארים מתקדמים, פרסים וחלק נרחב בתחום השוקולד הבינלאומי, ואין תחליף לידע המקצועי שכל אחד מהם מחזיק. כשהם מצוידים בכלים אלו, יוכלו התלמידים להיות בטוחים שבתום הקורס הם ייצאו לשוק כשהם מחזיקים בידע ברמה הגבוהה ביותר ויכולת מקצועית אמיתית להשתלב בתחום.
אם גם אתם מודעים לתכונותיו הנפלאות של השוקולד, וברצונכם ללמוד כיצד להפיק ממנו הנאה הן עבורכם והן עבור הסובבים אתכם, זה הזמן ליצור עמנו קשר ואולי אפילו להגיע לפגישת ייעוץ. יחד, נבין בדיוק את הצרכים והדרישות שלכם, ונתאים לכם את מסלול הלימודים הטוב ביותר עבורכם. ושיהיה בהצלחה!