השילוט בתוך מתחם מסוים של משרדים הוא חשוב מאין כמותו, הן עבור התמצאותם של העובדים ושל השוהים האחרים במקום והן ליצירת האווירה הרצויה, זאת שהארגון מעוניין לשדר. הבחירה בעיצוב עבור השילוט במשרד בכלל, ועבור חומרי הגלם מהם יהיו עשויים שלטים למשרד בפרט – יכולה להשפיע על יעילותם ועל האופן שבו הם ממלאים את תפקידם.
תפקידם של שלטים במשרדים
במעבר בין חדר אחד למשנהו, בהליכה מחדר הישיבות אל חדר האוכל – שלטים למשרד מטרתם לכוון, להנחות, לסייע באיתור מיקומים שונים ולהוות אבני דרך. נוסף על כך, שילוט יכול להופיע גם על הדלתות של המשרדים עצמם, ומטרתו להציג את תפקיד המשרד שממוקם מאחורי הדלת, ולעיתים גם את הנושא בתפקיד – מנכ"ל, מזכירות וכיוצא בזה.
סוגים של חומרי גלם להכנת שלטים למשרד
בחירה בחומר מסוים על מנת לייצר שלטים למשרד, יכולה להיעשות גם בהתאמה לאופי העיצובי של המקום וגם מטעמים פרקטיים:
- שילוט העשוי עץ משדר חמימות, חיבור לאדמה ויוקרה והוא מאפיין משרדים בעלי אופי משפחתי ו"בוטיקי".
- שילוט מנירוסטה מקנה מראה תעשייתי, והוא מתאים במיוחד למפעלים יצרניים והולם את המראה הכללי של המקום. שילוט משרדי כזה, קל מאוד לנקות ולכן זוהי סיבה נוספת להתאמה שלו למקומות שעלול להיווצר בהם לכלוך רב.
- שלטים מזכוכית משדרים ניקיון, וניתן למצוא אותם במשרדים של מקומות שאמורים לשדר סטריליות, כמו בתי חולים, מרפאות וקליניקות של רופאים עצמאיים.
ככלל, חשוב לבחור את השלטים מתוך מחשבה הן לגבי ההתאמה שלהם לוויזואליות הכללית של המשרד, והן מתוך רצון לשמור עליהם במיטבם לאורך זמן, לאור הימצאותם בסביבת עבודה מסוימת.
איך לבחור את העיצוב עבור השלטים?
עיצוב של שלט מתחיל בחומר הגלם ממנו הוא מיוצר, דרך הגודל שלו, הצורה, הצבע ועד לפונט הספציפי שבו תבחרו להשתמש בכדי להוסיף עליו את הטקסט הרצוי: שם המשרד, המחלקה, בעל התפקיד ועוד. העדיפו שילוט בסגנון דומה לכל מתחם המשרד, מתוך רצון לייצר סביבה הרמונית ושייכות בין כלל החדרים, אפילו אם בתוך כל אחד ואחד מן המשרדים הללו מתנהלת פעילות שונה לחלוטין.