כמעט כל אחד מאיתנו שמע על החשיבות של אומגה 3 לגוף. היום נציג בפניכם את המקור האולטימטיבי לחומצת שמן חשובה זה – מרווה מרושתת. קודם כל, חשוב לציין שבעבר נטו להאמין שרק שמן מן החי יכול להיקלט בצורה יעילה בגוף, כיום יודעים שזה לא נכון. יתר על כן, שמן המופק באמצעות צמח המרווה המרושתת מזיק הרבה פחות לסביבה וגם בריא יותר לגוף משום שתהליך הפקתו אינו כולל שימוש בחומרים כימיים ו\או משמרים, בעוד חומר המופק משמן דגים עשוי להכיל מתכות כבדות מזיקות.
החשיבות של אומגה 3 לבריאות תקינה
חומצת שמן חיונית מסוג אומגה 3 כוללת תחתיה 3 תת-קטגוריות: EPA, DHA, ALA. שני הסוגים הראשונים הופקו מאז ומתמיד ממקור החי (דגים) ולאורך שנים ארוכות רווחה האמונה שהם יותר יעילים מאשר ALA שלא תמיד מתעכל בגוף האדם. לאור השינויים בחברה המודרנית והדרישה למוצרים טיבעוניים, נחשף כי אומגה 3 המופקת מצמח המרווה מהווה מקור יעיל ביותר לשמן החשוב.
אומגה 3 דרישה לגוף מהסיבות הבאות:
- מניעת דלקות
- התפתחות תקינה של היריון
- טיפול בכאבי פרקים
- כולסטרול
- שיפור השינה
- שיפור הריכוז
ועוד רבות אחרות. שמן המופק באמצעות מרווה מרושתת מהווה מקור יעיל ביותר לאומגה שלוש מסוג ALA. בעבר נהוג היה לחשוב שגוף האדם מסוגל לקלוט אך ורק אומגה 3 מסוג EPA ו-DHA אך כיום כבר מוכח שהגוף יודע להמיר אומגה שלוש מצמח המרווה המרושתת לסוג הזהה לחלוטין לזה המופק ממקור חי. כל זה הביא לכך שיותר ויותר אנשים פונים למקורות צמחיים להשלמת מכסת האומגה שלוש הדרושה לתפקוד בריא.
אומגה 3 המופקת באמצעות מרווה מרושתת – יתרונות בריאותיים מובהקים
צמח המרווה המרושתת זהו עשב הנפוץ באזור הים התיכון בכלל ובישראל בפרט. הוא גדל עד למרכז אסיה ופורח באקלים הים התיכוני והערבתי. צמח זה משמש בעיקר להפקת שמן שמשמש, בין השאר לייצור בשמים וכחומרי טעם במשקאות אלכוהוליים. מלבד אומגה 3, מכילה המרווה גם וויטמין E וקו-אנזים 10Q המקושר פעמים רבות לאפקט של אנטי-אייג'ינג.