shadow

שמעתם את המילה ולא הבנתם מה היא אומרת? פה תוכלו להבין טוב יותר על מה מדובר ואף להבין כיצד הם תורמים ולמה הם משמשים.

מה זו המילה הזו?

המילה קרניזים לא מוכרת במיוחד למרבית האנשים, אבל את המוצר עצמו כולנו מכירים. הקרניזים מוכרים לנו יותר בתור כרכובים ומדובר על אלמנט ארכיטקטוני, אותו נהוג לשים על חזית של מבנה בחלקו העליון או מעל פתחים במבנה. הקרניזים מהווים תוספת נפלאה, המוסיפה נופח מיוחד לכל מבנה בו היא נמצאת.

קרניזים קאלסיים וקרניזים מודרניים

הקרניז הקלאסי הוא מאוד מהודר וגם היום מבנים רבים מתהדרים בהם, אבל הקרניזים המודרניים הם פחות מהודרים, אבל יפים לא פחות ומוסיפים לכל מבנה לא פחות מאשר הקלאסיים. בנוסף, קרניזים מודרניים הם גם סוג של כינוי לדרך להסתיר תעלות של מיזוג אוויר או תאורה וכדומה, גם אם הם בתוך המבנה ולא מחוץ לו.

בשביל מה צריך אותם?

כאמור, מטרתם העיקרית של הקרניזים היא עיטור וקישוט של מבנים בחלקם החיצוני ובעידן זה, יש להם גם מטרה נוספת. אמנם כרכובים הם לפי ההגדרה משויכים לחלק החיצוני של מבנים, אבל כפי שצוין לעיל הם יכולים גם לשמש למטרות שונות בתוך הבית. לדוגמה, אם יש לכם חלק של תקרה נמוכה במקצת, ניתן להוסיף כרכובים, שיעטרו את ההפרש בין הגבהים ויוסיפו ייחוד למראה של החדר. בנוסף, אם אתם רוצים להעביר כבלי חשמל וכדומה לאורך הקירות, תוכלו לעשות זאת ולשמור על מראה אסתטי.

לא עניין של מה בכך

אמנם הוספת קרניזים איננה החלטה הרת גורל, אך בהחלט כדאי לחשוב על כל הפרטים מראש. הסיבה העיקרית לכך היא, שמדובר על חלק בלתי נפרד מהמראה הכללי של המבנה שיישאר אתכם למשך ארוכות. לכן גם חשוב לבחון את חומרי הגלם, מהם ניתן לעשות קרניזים ולבחון אילו מתאימים לכם. לדוגמה, פוליאוריטן הוא חומר, שמתאים בעיקר לשימוש בתוך הבית לעומת קרניז חיצוני מקלקר דחוס באיכות גבוהה במיוחד, שנחשב לעמיד במיוחד בכל תנאי מזג האוויר ולכן מתאים מאוד להתקנה בחלקים החיצוניים של מבנה.