למגורים בבניין משותף יש יתרונות וחסרונות, כמו בכל דבר בחיים. אחד החסרונות יבוא לידי ביטוי כאשר קיימים ליקויים בתהליך של ניהול ועד בית. ועד בית שלא מתנהל כמו שצריך, גורם לבלבול אצל הדיירים, לנזק מצטבר לבניין עצמו ופוגע באיכות החיים של הדיירים בבניין. במאמר הבא בחרנו להעניק לכם כמה טיפים מצוינים לניהול ועד בית בצורה נכונה.
ניהול ועד בית מוצלח: אפשרו לדייר מכל קומה להצביע לגבי נציגות הועד
הדבר החשוב ביותר כדי שתהליך הניהול של כל מה שקשור לועד הבית יתבצע בצורה נכונה ושקופה, הוא לאפשר הצבעה פתוחה לגבי האנשים שיהיו אחראים על אותן פעולות לשמירה על תחזוקה וניקיון של הבניין. במקום שיהיה מצב של כאוס וכל הדיירים יזומנו לישיבה, פשוט חפשו דירה אחת בכל קומה שדייריה מתנדבים להצביע לגבי מי שינהל את כל הפעילות הכספית שקשורה לועד הבית.
שתפו את הדיירים בכל מה שקורה
ברגע שהדיירים ירגישו שהם מעורבים בכל מה שקורה בבניין, אוטומטית יירדו רוב הויכוחים שהיו לפני שנבחרה נציגות האחראית לניהול ועד בית. ניתן למשל, לפתוח קבוצה בווטצ‘אפ וכך לעדכן את הדיירים בכל מה שקורה. עדכנו את הדיירים מתי מתבצע ריסוס נגד ג‘וקים, באילו ימים הוחלט על ניקיון של הכניסה, הלובי וחדר המדרגות, מתי יש גנן בחצר וכדומה…בנוסף, אחת לחודשיים, כדאי לקיים ישיבה מסודרת ולחשוף בפני הדיירים את השימוש בכספי הועד.
הפגינו סבלנות
בכל בניין יש כמה דיירים שנוטים לעשות יותר בעיות ולשאול יותר שאלות. הפגינו סבלנות, ענו על השאלות בצורה נעימה ובקור רוח, רק כך תמנעו מעצמכם להיכנס בכל שני וחמישי לוויכוחים מיותרים שקשה מאוד לצאת מהם.
לסיכום, בחירה נכונה של נציגות ועד בית לצד התנהלות כספית מחושבת התומכת בצרכים של הבניין ושל הדיירים, תבטיח שקט ושלווה בבניין ותשפר את איכות החיים של כל הדיירים המתגוררים בו. כידוע, תשלום ועד הבית הוא משהו שמעוגן בחוק ומי שמסרב לשלם, ניתן לנקוט נגדו בצעדים משפטיים.