shadow

הורים לילדים הסובלים מבעיות שמיעה חווים קשיים רבים בדרך לשיפור איכות החיים של הילדים שלהם. אבחון הבעיה, ההתלבטות בין המכשירים, שכנוע הילד והתמודדות עם הקשיים הכרוכים בהרכבת המכשירים, כל אלו אינם הופכים את הדרך לפשוטה, אך עם המידע והיווי הנכונים, תוכלו לדעת שאתם בידיים טובות. במאמר זה נבחן סוגי מכשירי שמיעה לילדים וננסה לתת מענה לסוגיות בהן אתם עשויים להיתקל בהמשך הדרך.

איך מתמודדים עם הצקות בנושא מכשירי שמיעה?

ילדים אמנם תמימים ולפעמים אפילו חמודים, אבל הם מסוגלים להקניט ולהציק אחד לשני ללא מעצורים. ילדים המרכיבים מכשירי שמיעה, במיוחד מדורות קודמים ה'מתלבשים' על האוזן בצורה מסורבלת, לא פעם מוצאים עצמם כקורבנות ללעג מצד חבריהם לכיתה. החדשות הטובות הן שישנם סוגי מכשירי שמיעה שאפשר להתקין בתוך האוזן כך שלא ניתן להבחין בהם, מאמץ שעשוי לחסוך לילד שלכם עלבונות ותחושת חוסר שייכות מתסכלת. כהורים אתם ודאי רוצים למנוע ממנו כל פגיעה נוספת על זו ביכולת השמיעה, ומכשירים כאלה אידיאליים למטרה הזו.

איך מקלים על ילדים בשימוש?

בניגוד לימים עברו, בהם מכשירי שמיעה היו ענקיים ומסובכים לשימוש, היום ניתן ליהנות משמיעה איכותית וחדה בעזרת מכשירי שמיעה קטנים ומשודרגים שקל לתפעל אפילו מהמחשב הביתי. סוגי מכשירי שמיעה קטנים – כאלו הנמצאים בתוך האוזן או צמודים אליה לגמרי, יהיו מכשירים שיתאימו יותר לאורח חייהם הפעיל של ילדים ולא יהוו עבורם מגבלה בתנועה עקב חשש לפגיעה בהם. נוסף על כך, ניתן לתפעל את המכשיר יחד עם הילדים דרך המחשב (במכשירי שמיעה דיגיטליים), וכך להפוך אותו שותף פעיל לאיכות השמיעה שלו.

איך בוחרים מכשיר שמיעה לילדים?

קיימים סוגי מכשירי שמיעה רבים בשוק שמוגדרים כמכשירים לילדים, אך לא כולם בהכרח יתאימו לכל ילד. העקרון החשוב והפשוט ביותר שיש ליישם כדי למצוא מכשיר שמיעה אידיאלי לילדים הוא להתמקד בחיבור שלהם למכשיר – האם הוא נוח להם? האם הם מרגישים שהוא עוזר כמו שצריך? האם הם מבינים את המשמעות שלו? כל אלו, נוסף על עזרתו של מומחה לתחום, יוכלו לסייע לכם לבחור את המכשיר הנכון עבורו.