בשעה טובה, קניתם רכב חשמלי מתקדם וחסכוני בצריכת האנרגיה. עכשיו, כדאי שיהיה לכם ברכב מטען נייד, המכונה גם כבל סבתא. במאמר הבא יוסבר על היתרונות והחסרונות של מטען נייד לרכב חשמלי ואיזה מטען מומלץ לקנות.
יתרונות וחסרונות של מטען נייד לרכב חשמלי
בבואכם לקנות מטען נייד לרכב חשמלי שישמש אתכם לעיתות חירום, כדאי להכיר לצד היתרונות גם את החסרונות של מטענים אלו. היתרונות של מטען נייד מתחילים מעצם היותו פריט נייד קומפקטי שאינו מקובע לעמדת טעינה קבועה, שניתן לאפסן אותו בתא המטען ולעשות בו שימוש במקרה הצורך. בנוסף, את מרבית המטענים הניידים אפשר לחבר לשקע חשמל סטנדרטי, מה שמאפשר להטעין את הרכב גם במקרים ומקומות שאין בהם תשתיות מותאמות לרכב חשמלי.
מצד שני, יש למטענים ניידים גם חסרונות שחשוב להכיר. חיסרון אחד ניכר במהירות הטעינה היחסית איטית של המטענים הניידים, שלא משתווה למהירות טעינה של עמדת טעינה ביתית קבועה. כמו כן, יש את נושא הבטיחות של המטענים בהטענה שניתן לבצעה בשקע רגיל בפרק זמן שאינו עולה על שעתיים. המגבלה נובעת מהסכנה של התחממות יתר במהלך טעינה ממושכת העלולה לגרום לקצר או לשריפה. לכן אם יש צורך בטעינה שהיא מעל לשעתיים יש צורך בהפסקות יזומות שיאפרו למטען להתקרר. מכאן ניתן להבין כי מטען נייד בהחלט יכול לספק מענה למצבי חירום אך הוא לא מהווה תחליף לעמדת טעינה קבועה בבית.
מטען נייד מומלץ ברכב חשמלי
כאמור, מטען נייד ברכב חשמלי מספק מענה יעיל במיוחד לטעינת הרכב במקרי חירום, כשאין עמדת טעינה קרובה. את הטעינה ניתן לבצע דרך שקע סטנדרטי או דרך שקע סיקון. מדובר במטענים המתאימים למרבית הרכבים ההיברידיים והחשמליים מטייפ 2 שיש בארץ.
לדוגמא, בחברת אפקון מציעים מטען נייד מומלץ וקל משקל, נוח לנשיאה ולשימוש, שכולל כבל עם חיבור אחד מטייפ 2 וחיבור שני מסוג CEE שמתאים לחיבור סיקון. כאמור, אם רוצים לעשות שימוש בשקע סטנדרטי יש צורך במתאם שהשימוש בו הינו למצבי חירום בלבד, והשימוש שלא יעלה על שעתיים ברצף. בנוסף, השימוש במטען הנייד דורש לבדוק כי מקור ההזנה של השקע עומד בדרישות רשות החשמל, והוא לא נועד לשימוש במקום ציבורי.
יש לעשות שימוש במטען הנייד לפי ההנחיות של רשות החשמל ושל משרד האנרגיה להתקנה של עמדות טעינה לרכב חשמלי. הנחיות יכולות מידי פעם להשתנות.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.