shadow

ככל שעוברות השנים וככל שחולפים הימים, כך צריכים ארגונים להתמודד עם מידע עצום הזורם אליהם מכיוונים שונים, חלק פנים ארגוניים ואחרים חיצוניים. כמובן, מי שיודע לעשות שימוש מיטבי במידע הרב זוכה ליתרון משמעותי בשוק, שכן המידע מהווה מצע מצוין להחלטות טובות ולביצוע פעולות הולמות.

הבעיה היא שבחלק גדול מהארגונים עוד לא יודעים כיצד להתקדם לעבר שימוש מיטבי במידע, ולמעשה אף הולכים לאיבוד בתוך ים המידע ההולך וגדל מדי רגע. כלומר, אין את הכלים והידע על מנת לאסוף את הנתונים, לסנן ולמיין אותם, לעבד ולנתח – וכל זאת בצורה אפקטיבית. זהו בדיוק תפקידם של שרותי BI שאותם מספקות חברות המתמחות בתחום, היודעות כיצד בונים מערך דאטה שלם בארגונים, וכיצד משדרגים מערכים קיימים בקרב ארגונים המעוניינים לנצלם בצורה יותר טובה.

צילום: Freepik

שירותי BI והקמת מערך דאטה בארגון

אם כן, למערך דאטה הפועל היטב יכולים להיות יתרונות רבים עבור הארגון, למשל בכל הקשור לחיסכון בזמן עבודה, לשיפור של התקשרויות מול לקוחות ושיפור שביעות רצונם מהשירות, להקטנת עלויות התפעול והייצור, להגדלה של המכירות וכן הלאה. כיום דברים אלו כבר ידועים בחלק גדול מהארגונים, שעדיין מנסים כלים שונים בתחום הבינה העסקית, בודקים אפשרויות להכשרות פנים ארגוניות ועוד. ואולם, מאחר ומשדובר בתחום חדש ומורכב המשתנה תדיר, המענה הטוב ביותר ניתן לרוב על ידי חברות המתמחות באמת בתחום, שמספקות ייעוץ, תכנון, ליווי, יישום והטמעה של מערכי דאטה שלמים.

התהליך חייב להתחיל עם הבנת היעדים, הדרישות והצרכים הספציפיים של הארגון, בדגש על כל הקשור בדרכים בהון רוצים להשתמש בסוגים השונים של המידע. למשל, יש להתייחס אל צרכי הניתוח, הדיווח והתחקיר, אל השאלות העסקיות המרכזיות שצריכות לקבל מענה, אל מדדי הביצוע ונתונים נוספים. בהמשך אפשר לעבור אל תכנון של פתרון עקרוני, כולל התכנון הארכיטקטוני שלו, אפיון מודל נתונים לוגי, בחירת כלים טכנולוגיים מתאימים וכדומה. בתוך כך מושם הדגש על החוקים העסקיים של עולמות התוכן, ניתוח של הנתונים, מחקר נתונים מול מקורות ועוד, עד לכדי בניית תוכנית עבודה יישומית בת כמה שלבים.

לאחר מכן עוברים לאפיון מפורט של מודל הנתונים והמדדים שנבחרו, אל תכנון הנגשת המידע, זרימת המידע בין הרכיבים, אפיון טכני, הצגת שאלות על דשבורדים ועוד. כעת אפשר לעבור לפיתוח כוורת המידע לשילוב של נתונים ממקורות מידע שונים, כמו גם לבנייה של מסכי דשבורד. בכל השלב הזה הלקוח רואה תוצרי ביניים ומעביר עליהם משוב.

 

לבסוף, אחרי השלמת הפיתוח מבצעים בדיקה של רכיבים, נתונים, ביצועים, תהליכים, טעינת נתונים, זמני תגובה ועוד, וכעת אפשר להמשיך להטמעה והדרכת משתמשים במערכת.

Related Posts

כתיבת תגובה