החל מתחילת שנות האלפיים, השתלט הקריוקי על לא מעט בתים בישראל. אם בעבר כשרצינו לשיר עם החבר'ה היינו מוצאים גיטרות, אקורדיון או דרבוקות, הרי שכיום אנחנו לא צריכים את כל זה, אנחנו מוציאים בידורית, מחברים מיקרופון ומתחילים לשיר, שירים שלנו ובעיקר שירים של אחרים.
בבתים רבים אפשר למצוא היום בידורית, כזו שמאפשרת לאנשים להאזין למוזיקה, רדיו, דיסקים או נגנים חיצוניים וכן הם יכולים, כאמור, לחבר אליה מיקרופונים רגילים או אלחוטיים, להזמין חברים ובני משפחה ולשיר.
חברות רבות לשירותי הגברה גם מציעות בידורית להשכרה, מי שרוצה יכול ליהנות מאפשרות של השכרת מכשיר זה למספר שעות לכל צורך, בין אם מדובר באירוע לילדים, אירוע למבוגרים, אירוע בבית ספר או אירוע בצבא.
כעת עולה השאלה, מה עדיף, לרכוש בידורית או לשכור אחת כזו. בחלק הבא של המאמר אנחנו נסביר מה נכון יותר לעשות.
בידורית – השכרה או קנייה, מה נכון לנו?
למעשה זה תלוי בסיבות בגללן אנחנו מעוניינים להשתמש בבידורית, וכן מי אמור להשתמש בה.
אם נניח מדובר במשפחה, אשר מארגנת מעת לעת אירועים חברתיים או משפחתיים עם אורחים שאוהבים לשיר. אז נכון יותר לקנות את המכשיר. מדובר בהוצאה של מאות שקלים, אך זה משתלם יותר מהשכרה. ראשית, כך יש לה את המכשיר ובכל פעם כשמתקיים אירוע או מוזמנים חברים, אפשר להוציא אותו ולהשתמש בו. שנית, המשפחה יכולה לקחת את המכשיר לכל מקום, ולהשתמש בו.
זה נכון גם אם מדובר בארגון שתמיד עורך אירועים של שירה, אפילו אם מדובר בצוות מתחלף. נניח בתי מלון אשר רוצים לארגן אירוע לאורחים, יחידה צבאית שמעוניינת לערוך אירוע לחיילים ועוד.
מצד שני, אם מדובר במוסד מסוים, נניח בית ספר או פנימייה, אשר עורכים שם אירועי שירה לעיתים רחוקות, אז נכון יותר לשכור את המכשיר מחברה ספציפית. זה עולה פחות כסף, זה לא מחייב השקעה, וכך גם לא מרגישים מחויבים להשתמש במכשיר. כמובן שזה יכול להשתנות אם המחשבה היא לבצע ערבי שירה בציבור לקהלים שונים במקום בכל פעם.
חשוב לציין, שאל מול העובדה שבעת רכישה אנחנו יכולים להשתמש כל הזמן במכשיר, הרי שבאופציית ההשכרה עומדת לרשותנו האפשרות לשכור בכל פעם מכשיר אחר, חדש ומתוחכם יותר.