shadow

מחפשים עבודה? מתלבטים לאן לפנות ולאיזה כיוון כדאי לכם ללכת? במאמר הבא בחרנו לספק לכם קצת מידע מקצועי לגבי המגזר הציבורי. המאמר יעסוק במהו בכלל המגזר הציבורי, במה הוא שונה מהפרטי, מהם היתרונות של משרות במגזר הציבורי, כיצד לחפש עבודה ועוד.

אז קודם כל, חשוב להבין כי בעוד הסקטור הפרטי מורכב מכל החברות, העסקים והארגונים שאינם בבעלות ממשלתית, הסקטור הציבורי מאגד בתוכו את כל המשרדים, הגופים, הארגונים והחברות שנמצאים בשליטה ממשלתית קבועה. משרד הפנים, רשות המיסוי, המוסד לביטוח לאומי, עיריות, מועצות מקומיות, הבנקים, משרד החינוך, רשות שדות התעופה, שירות בתי הסוהר, רכבת ישראל, חברת החשמל ועוד.

משרות אליהן מגיעים באמצעות מכרזים מטעם המדינה נחשבות גם הן למשרות במגזר הציבורי. למעשה, מנתונים שעולים בסוף שנת 2015 נראה כי יש עלייה חדה בביקוש בקרב הציבור הישראלי להתקבל למשרות בסקטור הציבורי, גידול שניתן להסביר אותו הן בשל גידול במשרות המוצעות לקהל הרחב והן בשל השיפור הניכר שחל בשכר, בתנאים הסוציאליים לכן פעמים רבות שעושים השוואה בין משרות במגזר הציבורי לפרטי, הציבורי לוקח. אילו עוד יתרונות יש במגזר הציבורי?

  1. השכר – כאשר עושים השוואה בין המשכורות של עובדי מדינה לבין המשכורות בחברות הייטק פרטיות למשל, פעמים רבות הסקטור הציבורי מנצח. אין מדובר במשכורות של מנכ״לים וסמנכ״לים שכן במשכורות גבוהות אלו הניתנות במגזר הפרטי, הסקטור הציבורי לא יכול לעמוד אך בכל הנוגע לשכירים בסקטור הציבורי מרוויחים יותר.
  2. קרן השתלמות – בנוסף לשכר, עובדים במגזר הציבורי מקבלים הטבות נוספות כמו למשל קרן השתלמות שמוענקת לעובדים במגזר הציבורי באופן אוטומטי, לעומת המגזר הפרטי אשר עובדיו מקבלים הטבה זו בתנאים ספיציפיים ובמתן סלקציה. כך עולה שעובד במגזר הציבורי יכול לחסוך במשך 20 שנה סכום לא מבוטל של קרוב למליון שקלים .
  3. קביעות – פרמטר נוסף המהווה חלק בלתי נפרד מהיתרונות, הוא הקביעות אותה מקבלים לאחר x שנים, עובדים במגזר הציבורי. הקביעות מגנה על וועד העובדים ומספקת לעובדים תנאי העסקה טובים יותר.

יש כמה דרכים שיסייעו לכם למצוא משרה המתאימה לכישורים וליכולות שלכם במגזר הציבורי. דרך אחת, הינה להגיש מועמדות למכרזים השונים. דרך שניה, היא על ידי חיפוש באתרי האינטרנט כמו אולג'ובס המציעים מגוון של עבודות ולהגיש קורות חיים בצורה מסודרת. הדרך השלישית היא על ידי חיפוש משרות בהתאם להכשרות, לקורסים ו/או לתארים שצברתם במהלך השנים, כך ההתאמה שלכם דרך הגשת הבקשה למקום המתאים תגדיל את סיכויי הקבלה שלכם.

Related Posts